Rapport från Utlandet

Jodå vi lever och har hälsan än så länge! Alla är oroliga, lite förvirrade och on edge och vi lever från dag till dag med alla ny uppgifter som kommer från alla håll och kanter!

Folk är som galna och det är med nöd och näppa man kan få tag på toapapper, handsprit, tvål eller värktabletter. Affärerna har slut på pasta och det verkar som om jordens undergång är nära! Och vad ska man lite på? All media är full med information, varje gång man slår på TV’n är det bara om viruset och radion likaså. Facebook & Instagram är fullt av det, så man är nästan faktiskt lite småless att bara höra ordet Corona! I vår kommun är det 5 diagnosterade fall utav 280,000 nånting innevånare.

Fotbollsmatcher har ställts in tills början av April, konserter har ställts in och nya datum utlovas – dottern M skulle gått på konsert nu på söndag men den har blivit flyttad till Maj nångång. Skolorna har öppet som vanligt men de förbereder sig nog på att stänga – dottern M hoppas att det kanske blir av nästa vecka, för hon pluggar hellre hemma just nu och bara slippa att ta bussen varje dag hade varit bra. De har stora prov nu i vår/sommar så dom går bara igenom saker som de redan har läst och det kan dom lika gärna göra hemifrån.

Dottern J vill helst jobba hemifrån nästa vecka – de har haft möten på jobbet men velar fram och tillbaka vad de ska göra – för hennes del har hon inget annat val än att ta buss och tunnelbana till jobbet och just nu vill hon gärna slippa det!

Och vår vardag då? Ja hittills har inget förändrats precis – vi tvättar händerna oftare än vanligt, jag har gjort min egen antiseptic hand gele eftersom det ändå inte finns att få tag på, har köpt lite exta mat att ha på lager ”om-ifall-att” (vi har oftast bra med mat på lager ändå men nu är alla skåp fulla!), toapapper (som alla verkar hamsta) har maken fixat genom jobbet & och det brukar han oftast ha lite på lager på jobbet ändå, köpt lite extra värkstabletter för-det-är-ju-alltid-bra-att-ha-ändå….och ja, så är det!

Vi är ju ganska lyckligt lottade som jobbar lokalt och slipper ta public transport, vi kan ju köra bil eller så cyklar jag mest plus att vi har ett ganska isolerat jobb där vi inte kommer i kontakt med en massa människor ändå – vi är bara 3 st på jobbet och jag kan jobba hemifrån också om jag vill!

Så förutom det, är vi faktiskt ok! Man får ju göra det som man själv tycker är acceptabelt utan att få panik som de flesta andra verkar ha – vi överlevde Bird Flu, när vi åkte till Thailand i 3 veckor när den sjukdomen ”peak’ade”, så vi ska säkert klara oss ignom detta också! Stay safe People!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s