Del 2

Del 2 av Rapport från Utlandet – och jag antar att det kommer att bli ganska många till! Mycket har ändrats här på bara en vecka, ja på bara de senaste dagarna egentligen – affärer och museum stänger temporärt – The British Museum, Victoria & Albert och The Royal Academy vad jag vet men de andra ligger nog inte så långt efter.

Begränsad tunnelbane & buss trafik.

Cafeer stänger och en del restauranger har bara öppet på kvällarna för mat till avhämtning – nu är vi ju ganska lyckligt lottade med hemkörning av take away mat också om det nu skulle va så!

Man uppmanas om att inte gå på puben och en del kommer nog att stänga så småningom.

Skolorna stänger från och med imorron för majoriteten av barn/ungdomar men hålls öppna för b.l.a barn till sk Key workers, som arbetar inom vården etc. Så stängs då också dottern M’s skola/gymnasie och hennes sista år inom den vanliga utbildningen får ett tvärt stopp! Beslutet kom igår att alla stora prov, typ Nationella prov, blir inställda – här sitter de stora prov i Year 11 och Year 13.

Provresultaten i Year 13, som M är i , används till att sen söka in till Universitet med och det är en chans att visa vad de verkligen kan och går för. Hon var så ledsen och besviken igår, och framför allt shockad – hon har jobbar så hårt med att förbereda sig inför dessa proven som skulle tagit plats i maj/juni, stannat efter skolan nästan varje dag detta året och pluggat, suttit på helger och kvällar och nu har allt bara tagits ifrån dom. De hade en del prov innan jul och som det ser ut just nu, kommer det att vara dom resultaten som blir deras slutbetyg. Som tur är, jobbade M jättemycket innan de proven också och fick bra resultat – tillräckligt för att i dagsläge komma in på det Universitet hon vill gå på. Idag blir eventuellt hennes sista dag i skolan och de hade haft en liten Assembly i morse och druckit Champagne! Just nu är dom som vill på puben med sina lärare för att fira dagen lite grand i alla fall, så jag förväntar mig att det kommer att va en lite smålullig dotter som kommer hem så småningom….Men det är ju allt annat också – besvikelse över allt kul de skulle ha den sista tiden av skolan, fester, Prom och hon & hennes kompisar skulle resa i sommar och gå på Festival. All osäkerhet inför framtiden och ingen kan i dagens läge ge några konkreta svar.

Folk är fortfarande som galna och tömmer affärerna lika fort som de fylls på, fastän det finns massor av mat från leverantörerna. Masshysteri där folk bara eggar på varandra och det är faktiskt ingen ide att kolla på nyheterna längre för de pratar bara om Corona – tack gode Gud att vi har Netflix!

Stora dottern J och hennes pojkvän jobbar hemifrån som tur är och har mer eller mindre isolerat sig från omvärlden men snälla mamman beställde en stor leverans med Svenska mat till dom, så nu har de både köttbullar, korv, Kexchoklad och Bilar!

Jag håller mig mest inomhus, varför utmana ödet liksom – dessutom har jag fått en hudinfektion i ansiktet, som jag hoppas kommer att ge med sig snart! Men vi har mycket som vi kan sysselsätta oss med – väggar behöver målas om och trädgården behöver ha en rejäl röjning inför sommaren. För det kommer ju att bli vår och sommar snart och det här är ju inte för evigt men i högsta grad ”just nu”! Och just nu får vi ju finna oss i det!

Det känns verkligen konstigt – när man tittar ut från fönstret är ju allting som vanligt men sen inser man helt plötsligt att i världen utanför så är det ju inte det. Helt sinnesjukt!

Kanske är det Universums sätt att tala om för oss att allt bara har blivit för mycket och vi behöver ta ett steg tillbaka, ta hans om varandra och värdesätta vad som verkligen är viktigt?!

Stay safe out there people!

En reaktion på ”Del 2

  1. Ja, det är märkligt, lite overkligt att allt ser ut att vara som vanligt och inget är som vanligt.
    Just nu önskar jag att vi kunde spola fram tiden, se till att det blir 2021 och detta skitår är över men det är bara att kämpa på, vara rädda om varandra och tvätta händerna.
    Kämpa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s