Lockdown

Ja Gott folk, då är England också i Lockdown som många andra ställen i världen….Imorron är det en vecka sen Boris (som nu också är sjuk i Corona) gav sitt uttalande om att det skulle bli Lockdown, och folk tar det verkligen på allvar nu. Man får gå ut och handla en gång om dan vid behov, ut och motionera en gång om dan, gå till doktorn but that’s it.

Inga sammankomster mer än 2 pers och man kan få böter om man blir stoppad av polisen. Alla pubar är nu stängda och mer eller mindre allt annat också, förrutom mataffärer och apotek. Restauranger är stängda men en del kör med take away istället för att hålla igång lite i alla fall, tack gode gud att hemkörning av det mesta är väldigt utvecklat i det här landet! Som tur är har det varit fint vårväder den senaste veckan så vi har kunnat använda trädgården, men nu verkar det slut på det när det har blivit kallare och det snöade t.o.m lite för nån timma sen!

NEJ det är inte kul och JA vi börjar gå varandra på nerverna lite nu. Men man får skapa sig en ny vardag med dom resurser man har och jag tror att man kommer mentalt ta sig igenom detta bättre om man anpassar sig, att det är såhär det är just nu men det kommer inte att vara för evigt, istället för att bli arg och irriterad och sätta sig emot. För det är ju inte bara för vår egen skull det är så här utom för alla andras skull också – för en gångs skull handlar det inte bara om oss själva utan om våra medmänniskor, grannar, kompisar och folk i allmänhet! Helt surrealistisk upplevelse häromdan när vi skulle och handla – ansiktsmask på och plasthandskar och minst 2 meters mellanrum – kö in i butiken och de släppte in folk pö om pö för att det inte skulle bli för många. Som att taget ur en film….och samtidigt otroligt intressant om folks beteende just nu.

Jag tror det är lättare att tänka att det KAN visst hända mig, istället för att det KOMMER inte hända mig. Smittorisken är ju så pass stor och det är lätt att bli smittad, och symptomen är ju så spridda – som en förkylning till att man blir jättesjuk och behöver till sjukhus. Både jag och maken har känt oss förkylda den senaste veckan, ingen feber men lite halsont och hosta och vem vet, vi har kanske redan haft det! Eller så kan det va en vanlig förkylning eller hösnuva, det är ju det man inte vet! Så fort nån ger nåt ljud av sig, hoppar ju alla i ens närhet högt!

Men vi roar oss så gott det går och för en gångs skull, tack gode Gud för teknik och sociala medier! Vi brukar ju gå på vår lokala pub och göra ett Quiz en gång i veckan och det har nu flyttat online – ett virtual quiz! Vi gjorde det i torsdag och det var riktigt kul, och kul att höra av en del av stammisarna på puben! Netflix går varmt och vi har även Amazon Prime och det nya Disney Plus och nu ska jag fanimej kolla på alla Star Wars filmerna i ordning! Vi har fixat så vi har en fungerande tv i gästrummet så om nån vill va för sig själv lite, kan man ju gå dit och gömma sig! Och visst finns det tusentals saker att göra här hemma om man bara har motivation…idag tycker jag faktiskt att det känns tungt av nån anledning men man måste ju tänka positivt och det försöker jag göra för det mesta men nja, lite tungt idag.

Men det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen! Och skulle det nu va nån som vill höra av sig och snacka lite, så vet ni var jag finns – hemma – i Lockdown.

Stay Well!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s